Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık 14. şehridir. Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşmaktadır. Kayseri ve çevresine yapacağınız seyahat planı için Devrecar Car Rental Kayseri Havalimanı araç kiralama şubemizden ihtiyacınıza göre kiralayacağınız ekonomik ve bütçe dostu bir araba ulaşım sorununuzu en pratik yoldan çözmenizi sağlayacaktır.
Erciyes Dağı, Şehrin kış turizmi için oldukça önemli ve kayak tutkunlarının vazgeçilmezi olan Erciyes, şehir merkezine yakınlığı ve doğal güzellikleriyle Kayseri'de mutlaka görülmesi gereken yerler listenizin başlarında yer almalı. 3.917 metreyle Türkiye'nin en yüksek dağlarından olan Erciyes, dünyaca ünlü toz karı ile meşhur. Kayseri'ye 23 km uzaklıktaki Erciyes üzerindeki Tekir Yaylası; uzun bir yürüyüşten sonra mangal keyfi yapmaya çağırıyor.
Sultansazlığı Milli Parkı, Kayseri'nin Develi, Yahyalı, Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde kalan ve Kayseri'ye 90 km uzaklıkta olan Sultansazlığı Milli Parkı, tatlı ve tuzlu su ekosistemini bir arada barındıran nadir sulak alanlardan biri. Bir diğer adı Sultansazlığı Kuş Cenneti olan parkta 301 farklı türden toplamda 130.000 civarında su kuşu yaşar. Kuşların birçoğunun neslinin tehlike altında olması sebebiyle Avrupa Konseyi tarafından 1994'te koruma altına alınan bu tabiat harikası alanda, göl kenarında kurulu olan Ovaçiftliği Köyü de doğaseverlerin ziyaret etmesi gereken yerlerden.
Kayseri seyahatleriniz için web sitemiz üzerinden online rezervasyon yapabilir veya +90 232 251 23 13 numaralı Müşteri Hizmetlerini arayarak rezervasyonunuzu telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelalesi, Kayseri ilinin Yahyalı ilçesinde yer almaktadır. 500 metrekarelik bir alanda bulunan Kapuzbaşı Şelalesi 7 şelaleden oluşmaktadır. En önemli özelliği ise kaynağından çıktığı gibi sularını döküyor olmasıdır.
Yahyalı ilçesine 75 kilometre uzaklıkta olup, kendini tabiatın en güzel yerinde saklamaktadır. Suların yükseklikten düşerken çıkan sesleri, hiç duyulmayan bir nağmeyi sanki daha önce dinlemiş hissi verir. Evet, bu his kesinlikle sizin iç sesinizin yansıması. Alıp götürür tüm sıkıntıları. Geriye sadece siz ve benliğiniz kalır. Kapuzbaşı Şelalesi dinlendiren doğasında sizleri misafir etmeye ve muhteşem bir gün geçirmeye davet ediyor.
Kayseri'de bulunan Gereme Harabeleri, Erciyes Dağı'nın güney eteklerinde yerini almıştır. Eski adı Spistra'dır ve ikonklastik dönemde kurulan bir yerleşim alanıdır. Bölgede birçok medeniyet hüküm sürmüştür. İlk yerleşen medeniyetler sırasıyla Proto Hititler, Hititler, Asurlar, Frigyalılar, Romalılar'dır. Bölgeye en son ise Bizanslar yerleşmiştir. Kayseri gezinizde Gereme Harabeleri arasında keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.
Tarihi dokular eşliğinde yapacağınız Gereme yolculuğunun ardından şehirde gezilecek diğer yerleri görmek için yola koyulabilirsiniz. Döner Kümbet, Hunat Hatun Medresesi, Melikgazi Kalesi, Bünyan Ulu Cami, Kültepe Örenyeri sayfalarımızı tıklayarak şehrin diğer gezi alanları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Hristiyanlığın ilk kabul edildiği dönemlere ait olan kiliseler ve çeşmeler görülmeye değer bir niteliktedir. Ağırnas Kasabası aynı zamanda Mimar Sinan'ın doğduğu yer olarak bilinmekte.
Kasabanın en keyifli ve bir o kadar merak dolu gezi yerlerinden biri Ağırnas Yeraltı Şehri'dir. Aşağı Pınar mevkiinde olan yeraltı şehri, milattan önceki yıllarla tarihlendirilmektedir. Aynı zamanda kasabadaki diğer kalıntılar gibi ilk Hristiyanlık dönemi eserlerinden biridir.
Kapadokya, 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölge
Ürgüp, Nevşehir İlinin 20 km doğusunda olan ilçesidir ve Kapadokya bölgesinin önemli merkezlerinden birisidir. Göreme'de olduğu gibi tarihsel süreç içerisinde çok sayıda isme sahip olmuştur.
Nevşehir ili Merkez ilçesine bağlı bir beldedir. Geçim kaynağı turizmdir. Göreme kasabasının eski isimleri 'Matiana, Korama, Maccan ve Avcılar'dır. Göreme ile ilgili 6. yüzyıla ait bir belgede ilk olarak 'Korama' adına rastlanıldığından dolayı en eski adının bu olduğu düşünülmektedir.